האוניברסיטה הפתוחה- פסיכולוגיה קוגניטיבית

ראש המגמה - פרופ' טל מקובסקי

 קישור לדף התוכנית באתר האוניברסיטה הפתוחה

 

תיאור כללי של המגמה:

התוכנית לתואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית באוניברסיטה הפתוחה היא תכנית מחקרית (עם תזה) המקנה לבוגריה בסיס תיאורטי ומתודולוגי איתן וכלים ומיומנויות פרקטיים למחקר בעולם הרחב של הפסיכולוגיה הקוגניטיבית. מוסמכי ומוסמכות התוכנית יכולים להשתלב בעשייה אקדמית באוניברסיטאות, בעריכת מחקר פסיכולוגי בתעשייה ובמגוון תחומים של מחקר ופיתוח בעולם ההייטק.

לצד קורסי חובה המייצגים את עמודי התווך של הפסיכולוגיה הקוגניטיבית (כגון, זיכרון חזותי, תפיסה התנהגות ומוח, שיטות מחקר מתקדמות, סוגיות מתקדמות בקוגניציה) הסטודנטים מוזמנים לבחור מתוך מגוון קורסי בחירה, חלקם בעלי דגש תיאורטי - מחקרי (קשב וקוגניציה, שפה וזקנה, על מוח ונפש, קוגניציה ואיום) וחלקם בעלי דגש יישומי (היבטים ישומיים של פסיכולוגיה קוגניטיבית, ניתוח נתוני עתק).  

חברי הסגל של התכנית: פרופ טל מקובסקי, פרופ' נורית גרונאו, פרופ' ערן חיות, פרופ' גתית קווה, ד"ר רביד דורון.

מלגות:

התכנית לתואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית מציעה מספר מלגות הצטיינות לסטודנטים ולסטודנטיות ביניהן מלגות על בסיס הישגים לימודיים במועד הקבלה ומלגות על בסיס מצב כלכלי.

תנאי קבלה לתואר שני:

ציון התואר הראשון בפסיכולוגיה / מדעי הקוגניציה – 88 ומעלה, ומתא"ם בציון 110 ומעלה

* מועמדים עם ציון BA של 90 ומעלה יכולים להגיש מועמדות ללא ציון מתא"ם.

* מועמדים עם ציון BA שנע בין 85-88 ומתאם 110 ומעלה יכולים להגיש מועמדות ובקשתם תידון בועדת חריגים.

קבלה לתוכנית מתבססת על שקלול של ציוני התואר הראשון, תוצאות מבחן המתא"ם, המלצות, וריאיון אישי. במסגרת ההרשמה יש להגיש קורות חיים הכוללים פרטים אישיים, השכלה ורקע תעסוקתי ובנוסף מסמך בן 300 מילים המתאר את הסיבות בגללן אתם מעוניינים ללמוד פסיכולוגיה קוגניטיבית וכן את המטרות והציפיות שלכם מהתכנית באוניברסיטה הפתוחה.

לפרטים נוספים
מוכנים להירשם? לחצו כאן
להתנסות במבחן לדוגמא
לפניכם שאלות לדוגמא המדמות את השאלות בפרק "סטטיסטיקה ושיטות מחקר" בבחינת המתא"ם
החל בוחן
בשבילך גם ב-whatsapp
מענה ותמיכה במרחק לחיצה