המרכז האקדמי רופין- ארגונית

ראש המגמה - פרופ' ישראל כ"ץ

לדף המגמה מתוך אתר המרכז האקדמי רופין

תיאור כללי של המגמה:

התוכנית לתואר שני בפסיכולוגיה ארגונית ברופין חושפת את הסטודנטים לידע העדכני בענפים שונים של הפסיכולוגיה החברתית והארגונית, מפתחת רוח חקרנית, אחראית ומוקפדת שתהיה גם רלוונטית לשדה, ומקנה כלים הדרושים לעיסוק במחקר יישומי, בייעוץ ובהערכה במגוון הקשרים חברתיים וארגוניים. התוכנית כוללת לימודים עיוניים לצד הכשרה מעשית ויישומית, אשר נגזרת מדרישות עולם התעסוקה ומלווה בהנחיה של סגל הוראה מוביל בתחום.

התוכנית מציעה שתי התמקדויות עיקריות בפסיכולוגיה ארגונית: (1) ייעוץ ארגוני; ו (2) הערכה ארגונית או מחקר. הסטודנטים יכולים לבחור אחת משתי ההתמקדויות לפי קורסי הבחירה שבתוכנית. 

משך התכנית: שנתיים אקדמיות (ארבעה סמסטרים), יום לימודים אחד בשבוע (יום חמישי) וכן התנסות במקומות הפרקטיקום. הפרקטיקום יתבצע ביום אחר, בתיאום בין הסטודנט ובין האירגון ​הרלוונטי.​​ נוסף על יום הלימוד הקבוע יתקיימו שלושה או ארבעה ימי לימוד מרוכזים באחד הסמסטרים​.

בוגרי התוכנית יוכלו לעבוד כיועצים ארגוניים עצמאיים, כיועצים בגופי ייעוץ, כיועצי פנים בארגונים שונים,  כמעריכים וכחוקרים, כעובדים במחלקות תכנון בגופים שונים, וכן כאנשי הדרכה ופיתוח ארגוני בשלל גופים.

תנאי קבלה לתואר שני:

1. תואר ראשון בפסיכולוגיה ממוסד מוכר בארץ או בחו"ל וממוצע ציונים סופי לתואר 86 לפחות.

מועמדים בעלי תואר ראשון בתחומים אחרים רשאים להגיש מועמדות אם הם בוגרי מסלול פסיכולוגיה בתואר במדעי ההתנהגות או בוגרי תכנית השלמות מוכרת לפסיכולוגיה או בוגרי חוג לפסיכולוגיה לאחר תואר וממוצע ציוניהם בלימודי הפסיכולוגיה הוא 86 לפחות. 

מועמדים בשנה האחרונה ללימודיהם לתואר ראשון בתכניות אלו רשאים להגיש מועמדות בתנאים הבאים:

  • אם ממוצע ציוניהם במועד הגשת המועמדות אינו נמוך מ 86.
  • אם צברו 40 נקודות זכות בלימודי הפסיכולוגיה.
  • אם יציגו אישור זכאות לתואר ראשון עד שבועיים לפני תחילת שנת הלימודים.
    מועמדים שהתקבלו ולא הגישו אישור זכאות במועד יידרשו להציג עד למועד פתיחת שנת הלימודים תשפ"ג (23.10.2022) אישור רשמי על סיום חובותיהם לתואר הראשון (בחינות והגשת עבודות סמינריוניות). רק מועמדים שהציגו אישור כזה- בקשתם לדחיית מועד ההגשה של אישור הזכאות תידון בוועדת הקבלה.

2. ציון 80 לפחות בבחינת מתא"ם.

רשאים להירשם ללא ציון בחינת מתא"ם:

  • בעלי תואר דוקטורט שהם בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה.
  • בעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה שממוצע ציוניהם הסופי לתואר הוא 92 לפחות, או בוגרי מסלול פסיכולוגיה או תכנית השלמות מוכרת בפסיכולוגיה שממוצע ציוניהם בלימודי הפסיכולוגיה הוא 92 לפחות.

רשאים להג​יש בקשות בכתב לוועדת חריגים טרם ההרשמה:

  • מועמדים השייכים לקבוצות תת-מיוצגות שאינם עומדים בתנאים שלעיל אך חורגים רק במעט מאחד הקריטריונים יכולים להגיש בקשה בכתב לוועדת חריגים.
  • מועמדים בעלי ציון במבחן GRE חייבים להעביר את ציונם לבדיקה בוועדת חריגים. מועמדים שסיימו את לימודיהם בחו"ל רשאים לבחור בין היבחנות במבחן GRE (באנגלית) ובין היבחנות במבחן המתא"ם (בעברית). אנו דורשים ציון בפרק ה-Subject.

 

לפרטים נוספים
מוכנים להירשם? לחצו כאן
להתנסות במבחן לדוגמא
לפניכם שאלות לדוגמא המדמות את השאלות בפרק "סטטיסטיקה ושיטות מחקר" בבחינת המתא"ם
החל בוחן
בשבילך גם ב-whatsapp
מענה ותמיכה במרחק לחיצה